Navigation Menu

Vichy Teint Ideal - Kremasti puder




Od kada sam probala prvu BB kremu a zatim i ostale slovne kreme one su uvek moj prvi izbor, ali ponekad prosto poželim puder, a onda je to Vichy Teint Ideal kremasti puder. U osnovi ovaj puder je namenjen suvoj koži ali mojoj mešovitoj i zreloj u potpunosti odgovara.
Šta čini ovaj puder tako posebnim? Vichy kaže sledeće:
Tehnologija tečne svetlosti ,,Liquid Light Technology" - obavija svaki milimetar Vaše kože velom svetlosti. Kompleks sastojaka za korekciju tena - vitamini C i E sa revitalizujućim sastojkom za još lepšu kožu iz dana u dan. Bogata krema - za zaštitu suve i osetljive kože.
Sa termalnom vodom Vichy. Bez parabena. Primereno i za osetljivu kožu. Hipoalergeno.
Rezultat: 14 sati savršene postojanosti. Efekat idealne, ,,gole kože". Srednje prekrivanje. Nežno ujednačen i blago puderast izgled kože. 

TRENUTNO: TEN JE BLISTAV I UJEDNAČEN. IZ DANA U DAN: KVALITET KOŽE JE POBOLJŠAN, PORE I CRVENILO SU SMANJENI. 

Ukoliko imate suvu kožu, bez sumnje ćete biti oduševljeni bogatom i hidratantnom teksturom ovog pudera. Nanošenje  vrhovima prstiju ili četkicom omogućava postizanje blistavog, svežeg tena kao i meke i hidrirane kože.
Zašto ja volim ovaj puder? Lagan, vrlo prijatan na koži a istovremeno hidratantan. Ne ističe pore i bore i ne masti dodatno T zonu. Licu pruža ujednačen i blistav ten, svežeg i zdravog izgleda. Posebno volim "blago puderasti" izgled koji ostavlja za sobom. Srednje prekrivanje koje se može nadograditi. Njegova tekstura vam ostavlja dovoljno vremena da ga lepo nanesete bilo prstima ili četkom.
Jedini problem je izbor nijansi. Četiri dostupne nijanse su prilično svetlije u odnosu na fluid varijantu iz ove linije koja je  namenjena normalnoj do mešovitoj koži. Većina nas je imala priliku da proba baš ovu varijantu jer su se testeri često nalazili u ženskim časopisima te može doći do zabune, što se i meni desilo. Moja nijansa 25 Moyen je nešto svetlija od mog tena i znatno svetlija od fluida.  Puder se dobro prilagođava i nešto svetlija nijansa tokom zimskih meseci kada nam je i ten nešto svetliji to ne predstavlja problem. Tokom letnjih meseci je jedino rešenje dodavanje manje količine tamnije bb kreme ili nekog pudera.
I pored problema sa nijansama ovaj puder se prosto voli. Odličan je izbor tokom hladnijeg perioda ali je podjednako prijatan i tokom leta.


Sastav je sledeći:
AQUA / WATER - CYCLOPENTASILOXANE - DIMETHICONE - GLYCERIN - ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE - HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER - PEG-10 DIMETHICONE - DIMETHICONE/PEG-10/15 CROSSPOLYMER - PENTYLENE GLYCOL - DIMETHICONE/POLYGLYCERIN-3 CROSSPOLYMER - MAGNESIUM SULFATE - PROPYLENE GLYCOL - BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2 - SILICA - SODIUM HYALURONATE - ALUMINUM HYDROXIDE - PHENOXYETHANOL - DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE - ASCORBYL GLUCOSIDE - TOCOPHERYL ACETATE - CAPRYLYL GLYCOL - LACTOBACILLUS FERMENT - CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE - CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES - CI 77163 / BISMUTH OXYCHLORIDE

U Teint Ideal liniji pored kremastog pudera koji je namenjen suvoj koži, mada bi potpuno odgovarao i mešovitoj a možda čak i masnoj, tu je i fluid za normalnu do mešovitu kožu, kompaktni puder i bronzani puder. Cena kremastog pudera i fluida je ista i kreće se između 2000,00 i 2300,00 dinara dok su kompaktni puder i bronzani puder nešto malo skuplji. Trenutno je u većini apoteka praznično sniženje Vichy proizvoda pa je i ova linija sa oko 20% nižim cenama.
Da li ste probale Teint Ideal pudere?

1 коментар:

  1. Upravo koristim bas ovaj puder i odlican je. :) Inace imam suvu ka normalnoj kozi i dopada mi se sto sve regije lica podjednako tretira - hidrira ih i cini svezim. Potpuno se stapa sa mojim tenom a ja imam bas svetlu kozu i uvek mi je tesko da pronadjem idealnu nijansu pudera. I takodje sam primetila da sa njim moze cak i podrucje oko ociju tj,podocnjaci da se kamuflizraju posto ne isusuje a blago posvetljava dajuci prirodni efekat. Odlican puder zaista :)

    ОдговориИзбриши

Follow @ matureskincare