Navigation Menu

Drug nije meta - sprečimo vršnjačko nasilje

slika preuzeta sa portala SrbijaDanas.com

Svedoci smo sve većeg porasta nasilja među decom, kako fizičkog tako i psihičkog. Digitalno nasilje postaje sve prisutnije sa tragičnim krajem. Pomozimo deci da ne budu ni žrtve ni nasilnici. Podržimo kampanju portala SrbijaDanas.com DRUG NIJE META.
Ako ste roditelj, odvojite vreme za svoje dete, razgovarajte sa njim. Nije tačno da deca neće da pričaju o onome šta im se dešava u školi, mi nećemo da ih čujemo.
Čest je izgovor roditelja da dete svoje probleme sa vršnjacima mora da reši samo. POGREŠNO. Pomozite detetu, jer protiv njega obično nije samo dete agresor, već i druga deca koja staju na agresorovu stranu iz straha da i sama ne postanu žrtve.
Ako ste roditelj deteta koje je postalo nasilnik, suočite se sa tim da ste Vi odgovorni za njegovo ponašanje, ne optužujte druge i pomozite mu da se vrati na pravi put. Sva deca su dobra, samo se neka loše ponašaju, za šta su pre svega krivi roditelji. Takvo dete nije srećno dete, pomozite mu da ne bude nasilno. Upamtite da nasilje rađa nasilje. Potražite pomoć ako je potrebno.
Ako ste svedoci nasilja ili Vam je dete poverilo da njegovog druga ili drugaricu zlostavljaju druga deca, ne okrećite glavu, pomozite.
Podržite kampanju DRUG NIJE META i pomozite deci da im drug bude drug.

slika preuzeta sa portala SrbijaDanas.com

0 коментара:

Follow @ matureskincare