Navigation Menu

Kako rešiti problem oštećene i ispucale kože ruku i usana





Perete ruke milion puta na dan. Koža vam je suva, ispucala, sa sitnim ranama koje krvare. Kreme za ruke vam daju samo trenutno olakšanje i čini vam se da još više pospešuju problem. Ima li rešenja? Na sreću rešenje postoji.
Prvo uradite nežan piling ruku, najbolje pilingom koji koristite za lice. Radite ga redovno. Prebrišite ruke tonikom koji koristite za lice i nanesite pantenol kremu.
Moja preporuka dok ne sanirate problem su sledeći proizvodi:



Najbolje rezultate za piling ruku mi je dala Eveline Q10 plus R maska. Cena je oko 100,00 dinara i ukoliko je koristite samo za ruke, količina jedne kesice je dovoljna za 5-6 pilinga. Kao piling za ruke preporučila mi je jedna divna apotekarka i jako sam joj zahvalna na ideji i preporuci. Kao drugu mogućnost preporučujem Balein enzimski piling koji povremeno koristim i za lice. Cena tube od 50 ml je oko 350,00 dinara i traje čitavu večnost. Pantenol kremu preporučujem isključivo Galenikinu, namenjena je pospešivanju epitelizacije i nezi kože kod različitih stanja. Cena kreme je oko 200,00 dinara.
Dodatni savet: uvek kada na lice nanosite hranljivu masku nanesite i na ruke.
Nikada nisam imala problem ispucalih usana ali moje dete jeste. Usne su umele toliko da mu ispucaju da je iz pukotina curila krv. Probali smo sve moguće balzame za usne ali jedina prava pomoć koja je za par dana sanirala problem je upravo Galenikina Pantenol krema.
Štapićem za uši nanesete tanak sloj kreme na usne, najbolje pre spavanja, i problem ubrzo nestaje.
Preporučujem da Pantenol kremu uvek imate u svojoj kućnoj apoteci, odlična je i kod manjih opekotina, opekotina od prekomernog sunčanja,  iritacije i ojeda, ekcematoznih promena  a može se koristiti i kao kozmetički preparat kod starije, suve i umorne kože lica.
Da li ste iskusile neki od ovih problema?

1 коментар:

  1. Odlicna ideja. Upravo ja perem ruke na poslu - ne mogu da izbrojim, ali najmanje10-25 puta na dan u proseku , a zna da bude i cesce. Nosim i rukavice od lateksa, na koji sam skoro pocela da reagujem osipom.Nega za lice na rukama-to mi nije palo na pamet dosada, ali kako su mi ruke u jadnom stanju, svakako cu probati

    ОдговориИзбриши

Follow @ matureskincare