Navigation Menu

Carroten sensicare 50 SPF krema za zaštitu lica

Koliko sunčevi zraci štetno utiču na našu kožu i doprinose njenom bržem starenju danas je svima poznato. Zaštitne kreme više nisu rezervisane samo za period koji provodimo na moru ili planini, potrebno je koristiti odgovarajuću zaštitu tokom čitave godine i prilagoditi je tipu kože i godišnjem dobu.
Tokom zimskih meseci dovoljna mi je zaštita koju pružaju dnevne kreme ili BB kreme koje inače koristim ali sa prvim toplijim danima potrebna mi je dodatna zaštita. Ono što očekujem od ovih krema pored adekvatne zaštite je: da nisu teške, da ne zatvaraju pore, da ne ostavljaju masne tragove i da nisu primetne ispod šminke. 
Ove godine sam se odlučila za Carroten sensicare 50 SPF zaštitnu kremu za lice sa 100% UVA zaštitom u skladu sa regulativom EU. Krema je namenjena koži osetljivoj na sunce, bez parabena i parfema. Formula sadrži napredni zaštitni sistem IR PROTECTION+UVB+ dugi UVA koji obuhvata široki spektar štetnog UV zračenja odgovornog za dobijanje opekotina i prevremenog starenja kože.


Krema sadrži sastojke koji bi trebalo da neguju i umiruju kožu, kao što su alantoin,glicerin, bisabol i polisaharide. Hipoalergijka formula je fotostabilna i nije fotoiritativna što umanjuje rizik od alergiskih reakcija. Lagana tekstura se brzo upija i daje efekat hlađenja.
Za one koji žele informacije o sastojcima, evo slike.


Da li je ova krema ispunila moja očekivanja? Većim delom da. Lagana je, ne zatvara pore, prosto je ne osećate na licu. Nema masnih tragova i šminka je preko nje dugo postojana. Pakovanje je odlične izrade, čvrsto sa dobrom pumpicom, odlično za poneti u neseseru. Cena za ovakav proizvod je više nego povoljna, između 500 i 600 dinara. Pruža odličnu zaštitu, te ove godine nisam dobila ni malo boje na licu. Kako savršenstvo ne postoji i ova krema nije savršena. Bez obzira na obećanu zaštitu od infracrvenog zračenja odgovornog za dehidrataciju i neprijatan osećaj suvoće kože, ova krema posle duže upotrebe sama po sebi isušuje kožu i pored hidratantne kreme koju sam nanosila pre nje.
Kada saberem pozitivne i oduzmem negativne utiske, prilično sam zadovoljna ovim proizvodom.
Čime ste  Vi štitile lice ovog leta?

0 коментара:

Follow @ matureskincare