Navigation Menu

Alverde ulje divlje ruže - može to i drugačije




Ulje divlje ruže i ulje jojobe koje štiti kožu, deluje protiv prevremenog starenja kože i koža deluje podmlađeno. Ekstrat jabuke ravna, zateže i redukuje manje linije. Umorna i opuštena koža se obnavlja, regeneriše i revitalizuje i na taj način dobija novu snagu. Bogato ulje jezgra badema i breskve čine kožu mekom. Lagana receptura se stapa sa kožom i daje joj novu elastičnost i mekoću. Upotreba: naneti par kapi na čistu i vlažnu kožu lica, vrata i dekoltea i umasirati u kožu dok je koža ne upije. Zatim se može koristiti uobičajena nega. Kod izrazito suve kože preporučuje se svakodnevna upotreba.
Sertifikovana prirodna kozmetika. Bez sintetičkih mirisa, boja, konzervanasa. Sastojci iz kontrolisanog biološlog uzgoja. Bez sastojaka na bazi mineralnih ulja. Dermatološki ispitano. 
Gore navedeni, citirani tekst je prevod  DM Drogerie Markt doo Srbija, doduše malo nevešt,  koji se nalazi na kutiji ovog ulja. Ja sam se pronašla negde u ovom tekstu i zaključila da bi ovo ulje moglo da odgovara mojim potrebama.
Ulje sam dva puta nanela po uputstvu, pre noćne nege, ali se u rezultatima nisam pronašla. Sve to me i nije bacilo u očaj, jer nije ni prvi a sigurno ni poslednji proizvod koji mi je samo izvukao novce iz džepa.
Ulje se nalazi u jeftinoj, staklenoj flašici sa pipetom. Setilo me na detinjstvo, kada su kapi za nos uglavnom pakovane na ovakav način. Redovno sam rasipala kapi da bi se domogla flašice i hranila lutke pipetom. Sećanje na detinjstvo  ima čudnu moć te  ulje nije završilo u smeću, dobilo je drugu šansu. Moji tako suvi krajevi kose su se pronašli u gore navedenom citatu i moram da priznam da mi kao ulje za kosu savršeno odgovara, više nego bilo koje namenjeno kosi.


Miris je posebna priča, nekom odgovara, nekom ne. Meni miriše na nešto staro.
Cena je oko 450,00 dinara za 15ml, što na prvi pogled i nije mnogo. Ja uglavnom kupujem na prvi pogled. Na drugi pogled, po istoj ceni možete priuštiti L´Oreal Nutri Gold suvo ulje za lice, 30ml oko 1000,00 dinara. Odličnog sastava u znatno kvalitetnijoj ambalaži.
Ako se niste pronašle u ovom ulju kao ja, pokušajte da mu nađete drugu primenu. Sastav ulja je sledeći:


Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Prunus Persica Kernel Oil, Rosa Canina Fruit Oil*, Caprylic/Capric Triglyceride, Pyrus Malus Seed Extract, Limonene**, Citronellol**, Linalool**, Geraniol**, Benzyl Benzoate**, Coumarin**, Parfum**
*sastav iz sertifikovanih organski gajenih kultura
** iz prirodnih esencijalnih ulja

Ovo ulje je pobralo priličan broj pohvala na mnogim blogovima i verujem da mnogima odgovara. U kojoj ste grupi ako koristite ovo ulje?


5 коментара:

  1. I ja sam cula sve najbolje o njemu, probala sam ga kod prijateljice, ali to je bila jedna noc, ne mogu nista da kazem o njemu, ali nikako da ga sebi kupim, uvijek zaboravim...

    ОдговориИзбриши
  2. Imala, potrošila. Bilo mi je ok dok sam ga koristila, kasnije kad sam probala Trilogy šipkovo i Fushi argan, shvatila sam da mi više odgovaraju, pa Alverde ne bih kupila ponovo.

    ОдговориИзбриши
  3. Već neko vreme koristim ovo ulje za lice, i lepo se pokazalo. U početku sam ga koristila skoro svakodnevno, ali je sada to otprilike dva puta nedeljno. Koža mi posle njega bude mekana i izgleda lepše, nahranjeno. Ulje mi je još draže zbog svojih prirodnih sastojaka, jer pretežno takvu kozmetiku i koristim.
    Nisam ga probala na kosi, ali eto, mogu da probam i to, fina ideja. ;)

    ОдговориИзбриши
  4. potrosila 3 bocice i kupujem 4-tu prvom prilikom. Jako sam zadovoljna. Koristim ga za lice ali sad cu ga isprobat i na kosi :)

    ОдговориИзбриши
  5. I had no idea about this oil, I must say I want to try it now. I will have to search for it though as I don't think its readily available in New Delhi,India. Great post and your blog is a treat to the eyes.

    ОдговориИзбриши

Follow @ matureskincare