Navigation Menu

COOKIE POLICY - Kako postaviti informaciju o kolačićima na bloggeru

Freshly Baked Homemade Muffins by VIKTOR HANACEK

Pre nego pređemo na detaljno objašnjenje kako postaviti informacije o kolačićima na blog, za one koji su nesigurni u baratanju HTML-om prvo nekoliko uvodnih koraka. Napravite rezervnu kopiju bloga na sledeći način:




Blogger Dashboard- >1.->šablon -> 2.- >pravljenje rezervne kopije/vraćanje-> 3.->preuzmi kompletan šablon (preuzeti šablon upamtite gde želite na računaru)
Za povratak upamćenog šablona ili uvoz novog ispratite sledeće korake:
Blogger Dashboard- >1.->šablon -> 2.- >pravljenje rezervne kopije/vraćanje-> 4.->odaberi datoteku (locirajte XML datoteku šablona na svom računaru)->5.->otpremi.


Ukoliko izvršite neku pogrešnu promenu u HTML-u bloga neće se desiti ništa strašno. Nakon pokušaja da sačuvate promenu 1. sačuvaj šablon dobićete obaveštenje crvenim slovima šta nije u redu, na slici označeno crvenom strelicom. Jedino što je potrebno da uradite je da kliknete na oznaku 2, opozovi promene i sve će biti vraćeno na staro.
Sada pošto više nema straha od čeprkanja po HTML-u idemo na kolačiće.
Prvo napravite stranicu, ne post,  kojom upoznajete posetioce o kolačićima koje prikuplja Vaš blog. To su uglavnom Google kolačići ukoliko ste na Bloggeru. Kod mene to izgleda ovako .  Potražite slične informacije i na drugim mestima i oblikujte svoj tekst. Upamtite lokaciju stranice, što bi trebalo da izgleda ovako: http://adresavašegbloga/p/nazivstranice.html
Sledeći korak je odlazak na web stranicu Cookieassistant putem  linka gde će biti kreiran Vaš widget. Da bi kreirali widget pratite sledeća uputstva:

U polje 1 unesite web adresu Vašeg bloga. U polju 2 iz padajućeg menija izaberite dizajn Vašeg widgeta. U gornjem desnom uglu označenog crvenom strelicom pratite kako bi odabrani dizajn izgledao. U polju 3 izaberite položaj gde želite da se pojavi pop-up prozor na blogu. Polja 4,5,6 i 7 možete ostaviti sa tekstom na engleskom ili ih prevesti. U polje 8 unosite adresu stranice sa informacijama o kolačićima koju ste napravili. U polje 9 Vaš mail. Na kraju idete na plavo polje Create Widget i dobijate kod Vašeg Widgeta.

Kod iz plavog polja označenog crvenom strelicom (isti će Vam stići i putem maila) kopirate u HTML bloga na sledeći način:



Blogger Dashboard- >1.->šablon -> 2.- >Izmeni HTML


Unutar HTML polja kliknite mišem a zatim komandu CTRL+F (držeći pritisnut taster CTRL pritisnete taster F na tastaturi) u gornjem desnom uglu označenim strelicom i brojem 1 pojaviće se polje za pretragu. U navedeno polje unesite tag </body> i pretraga će Vas odvesti do traženog taga i biće označena žutom bojom kao što je prikazano na slici - crvena strelica sa oznakom 2.
Kliknite mišem na kraj reda koji se nalai iznad ovog taga i pritisnite enter da bi otišli u novi red i tu iskopirajte kod koji ste dobili. Vodite računa da je kod iskopiran u celosti.

Deo označen crvenom strelicom pokazuje mesto gde je iskopiran kod. Poslednji korak je označen brojem 1, klikom na označeno polje, sačuvaj šablon, završavamo kreiranje ovog widgeta.
Upamtite broj reda od kog počinje uneti kod u Vašem HTML-u u slučaju da želite da ga uklonite, odnosno obrišete. Kod brisanja taga, ukoliko ostane prazno polje, u radu HTML-a to ništa ne menja.
Nadam se da Vam je ovaj tutorijal bio od koristi i da je pokazao da promene u HTML-u nisu bauk.




1 коментар:

Follow @ matureskincare