Navigation Menu

Batiste šampon za suvo pranje kose - floral&flirty



Batiste šampon za suvo pranje kose No. 1 u Engleskoj


U jednom od prethodnih postova pisala sam o svom omiljenom šamponu za suvo pranje kose, zašto ga volim, kako ga koristim, kakva je moja kosa i koje su njene potrebe. Post možete pročitati ovde.
Pored omiljene Shaume uvek imam i neki od Batiste šampona. Ovih šampona ima više vrsta, klasični, sa cvetnim mirisom, za brinete, za plavuše, za ekstra volumen i nekih koji se još uvek nisu pojavili na našem tržištu. Ja još uvek nisam pronašla onaj koji bi odgovarao mojoj boji kose ali nadam se da ću ga pronaći. Jako mi je privlačna ideja obojenih šampona kojim bi se produžilo vreme između dva farbanja.

batiste_šampon_za_suvo_pranje_roze_cvetni

Batiste šamponi za suvo pranje sa pravom nose naziv šampon. Brzo i lako uklanjaju višak masnoće sa vlasišta i uklanjaju nepoželjne mirise. Odličan su izbor za one sa masnim tipom kose. Posle upotrebe kosa deluje čisto sa zavidnim volumenom. Miris se zadržava prilično dugo, u početku nije tako prijatan ali nakon desetak minuta već deluje osvežavajuće.
Osnovni razlog zašto ređe posežem za ovim šamponom u odnosu na Shaumu je pre svega zato što ja ove šampone koristim zbog dodatnog volumena. Batiste mi deluje teže i ostavlja više traga na mojoj kosi ali njegova prednost je što se manje troši.
Sastav i jednog i drugog je isti. Iako mnogi misle da ovi šamponi sadrže talk (hidratisani magnezijum silikat) koji je dokazano štetan posebno ako se udahne, materija zadužena za apsorbovanje masnoće kod ovih šampona je pirinčani skrob. Njegova štetnost nije dokazana ali udisanje je podjednako štetno. Zbog mogućeg štetnog udisanja, ovakve proizvode treba koristiti u prostorijama sa dobrim provetravanjem i svakako van domašaja dece.
Shauma nije naglasila moguće štetne posledice nepravilnog korišćenja proizvoda osim onih za rukovanje bocama pod pritiskom, dok je  Batiste to učinio. 
Izbegavati kontakt sa očima. Držati van domašaja dece. Ne nanositi na oštećenu ili iritiranu kožu. Nije namenjeno za korišćenje u intimnoj regiji. Koristiti isključivo prema uputstvu. Svesna, namerna zloupotreba i udisanje sadržaja može biti štetno i fatalno po zdravlje.  SOLVENT ABUSE CAN KILL INSTANTLY
Batiste šampone kupujem u Roda centru jer im je cena povoljnija u odnosu recimo na DM ali je izbor manji. Veliko pakovanje od 200ml je u Rodi oko 400,00 dinara a često je i na akciji dok je putno pakovanje od 50ml 180,00 dinara.
Da li imate svoj omiljeni Batiste šampon?




6 коментара:

  1. Nikada nisam koristila ovakvu vrstu sampona. S obzirom da je cena pristupacna i recenzija uverljiva, probacu ga :) - Evenflow Makeup

    ОдговориИзбриши
  2. Ovi šamponi su postali jako popularni, mislim da se nećeš pokajati.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam svoj prvi primjerak Batiste suhog šampona kupila prije par dana, radujem se njegovom isprobavanju konačno :D

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam skoro uzela svoj prvi batista šampon i trenutno sam u fazi isprobavanja :)

    ОдговориИзбриши
  5. Probala sam sve (Batiste) koji su kod nas dostupni sem onog za volumen. Dobri su mi, mada bih volela da pružaju veći volumen, omiljeni mi je onaj za tamnu kosu. Shaumin nisam probala, uzeću ga definitivno :)

    ОдговориИзбриши
  6. I ja imam ovaj isti i super mi je mada ga rijetko koristim, ne svidja mi se samo miris, ne godi mi nikako :/

    ОдговориИзбриши

Follow @ matureskincare