Navigation Menu

MonoDerma - prvi utisci

IZGLEDAJTE DECENIJU MLAĐE, I TO JE MOGUĆE: SKINITE BORE S LICA BEZBOLNO I LAKO samo su neki od naslova na ženskim portalima koje srećemo poslednjih meseci. O čemu je reč? O neobičnoj promotivnoj kampanji firme Amicus koja je uvoznik i distributer MonoDerma vitaminskih mono doza italijanske firme Guliani. Svi ovi članci vas upućuju na posebnu temu na ana.rs forumu pod nazivom Monoderma- kompletan program za negu kože. Amicus je u cilju promocije poklonio članicama foruma određenu količinu monodoza a one su svoje utiske o proizvodu podelile na ovoj temi.



Šta su Monoderma monodoze? To su meke kapsule kakve smo viđali i ranije, recimo kod Balee, koje u silikonskom okruženju sadrže odgovarajući aktivni sastojak. Narandžaste su sa retinolom, zelene sa vitaminom E i braon sa vitaminom C.
Mono doze se mogu naći u bolje snabdevenim apotekama, većina ih prodaje i na komad. Cena je oko 1.700,00 dinara ili 60,00 dinara po komadu.

Monoderna A15 Eksfolijacija, protiv bora

Monoderma A15 sadrži čist vitamin A (Retinol) u koncentraciji od 0,15%. Retinol je pokazao efikasnost u prevenciji i odlaganju starenja: dodatno inicira proces regeneracije ćelija stimulacijom produkcije kolagena i elastina, vrši blagu eksfolijaciju i proces omekšavanja čime se smanjuje dubina bora.
Monoderma A15 je indikovana za anti-aging zrele kože, daje licu mekoću, odmoran izgled, značajno smanjuje diskoloritet. Takođe je indikovana za tretman kože sklone aknama : Retinol reguliše produkciju sebuma, minimalizuje proširene pore i učestvuje u normalizaciji kože, što je značajno za prevenciju stvaranja mitisera.

Na slici možete videti sastav Monoderma A15. Preporučena doza 1 dnevno, uveče.


Monoderma E5 umiruje, hidrira

Monoderma E5 sadrži čist vitamin E (Tokoferol) biljnog porekla u koncentraciji od 5 % koji deluje odmah nakon primene.Štiti i umiruje osetljivu kožu kao i crvenilo nastalo kao posledica izlaganja hladnoći. Sprečava dejstvo foto-starenja i neutralizuje dejstvo slobodnih radikala. Sprečava nastanak plitkih i mimičkih bora.

Sastav Monoderma E5. Preporučena doza 1-2 dnevno

Monoderma C10. Izbeljivanje, anti-aging

Monoderma C10 sadrži čist vitamin C (Askorbinska kiselina) u koncentraciji od 10%. Sprečava hiperpigmentaciju i starenje kože i održava njenu elastičnost. Sprečava oštećenja izazvana UVA i UVB zracima, neutralizuje dejstvo slobodnih radikala i stimuliše sintezu kolagena.


Sastav Monoderma C10. Preporučena dnevna doza 1-2.

Po dogovoru sa distributerom moje iskustvo nakon kraćeg korišćenja Monoderma vitamina prvo sam podelila na Ana.rs forumu. U nastavku možete pročitati isti tekst uz kraću, odgovarajuću dopunu.
 Moji utisci o Monodermi su podeljeni, pozitivni i negativni. Negativni se odnose na sam sastav kapsula koji je sličan kod sve tri vrste monodoza sa razlikom aktivnog sastojka. U njihovoj osnovi su silikoni, na prvom mestu je to Cyclopentasiloxane koji ima svojstvo brzog sušenja i čest je sastojak kozmetičkih preparata kako za kožu tako i za kosu. Zahvaljujući njemu preparati se relativno brzo suše na licu i daju osećaj glatke kože na dodir. Glycol Dimethracylate Crosspolymer je zadužen za stvaranje filma na koži itd. Bez obzira  što se svi sastojci ovog tipa smatraju bezbednim za upotrebu ja ih u osnovi ne volim. 
Zbog ovoga što sam gore navela ja se neću oduševljavati glatkom kožom, brzim upijanjem i sličnim impresijama. 
Kapsule sa Retinolom su po meni najbolje i one su mi se najviše dopale ali ih je potrebno koristiti sa dozom opreza u smislu doziranja.  Koža nakon njih postaje blago isušena te joj je potrebna dodatna hidratacija. Efekat blagog pilinga i nakon prestanka korišćenja potrajaće još neko vreme. Ujutru je lice svežije ali ga svakako treba zaštiti od sunca. Ja sam potrošila 8 monodoza sa Retinolom koristeći ih svaki treći ili četvrti dan. Koristila sam ih isključivo uveče a nakon njihovog upijanja nanosila sam uobičajenu noćnu kremu. I pored toga što je moja koža već naviknuta na retinol koža mi je bila blago isušena i crvena. Uticaj na bore nisam primetila ali i posle mesec dana od prestanka korišćenja moja koža nema potrebu za pilingom. Tokom korišćenja primetan je i uticaj na pore koje su manje primetne i bez sebuma.
Vitamin E sam koristila tokom dana u kombinaciji sa uobičajenom dnevnom negom i sigurno je sanirao suvoću izazvanu retinolom. Odličan je kao prajmer ali prvih sat dva nakon nanošenja je izrazito težak na licu,  taj osećaj se kasnije gubi a koža je dobro hidrirana tokom čitavog dana.
Vitamin C mi je najviše isušio kozu i učinilo mi se kao da se nekako stanjila te sam njega prestala odmah da koristim.
Da li posle korišćenja Monoderminih vitamina izgledam deceniju mlađe i da li su moje bore nestale? Svakako ne ali monodoze sa Retinolom i Vitaminom E ću svakako ponovo koristiti krajem jeseni ili početkom zime jer mi se njihov efekat dopao. Konačno iskustvo ću ponovo podeliti sa vama.
Napominjem da monodoze nisu namenjene samostalnoj upotrebi i da ih je potrebno kombinovati sa uobičajenom dnevnom negom. Monodoze sa Retinolom ne koristite ako planirate trudnoću ili ste u drugom stanju.
Da li bi mogla da ih preporučim? Da, ako vam ne smetaju silikoni u kozmetici. Kupite na komad i probajte, jer ono što odgovara nekom drugom ne znači da će i vama i obrnuto. Posetite link proizvođača koji imate na početku posta i upoznajte se sa preporukom za koje potrebe kože su indikovane monodoze. Posetite i temu na forumu i pročitajte i druga iskustva.


*PR proizvod, što ni na koji način nije uticalo na objektivnost recenzije

3 коментара:

  1. Jedva čekam konačan dojam. Mene je počelo smetati silni silikoni u kozmetici, imam osjećaj kao da mi sve samo sjedi na koži :P

    ОдговориИзбриши
  2. Pored mineralnih ulja koja definitivno ne želim u kozmetici koju koristim i silikoni su nešto što želim izbeći. Moram da priznam da je teško naći proizvode koji ih ne sadrže.

    ОдговориИзбриши
  3. Da li se ove kapsule mogu pronaci u Bosni, zna li neko? :D

    ОдговориИзбриши

Follow @ matureskincare